تجزیه و تحلیل خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی آترواسکلروتیک بر اساس رژیم غذایی


در زیر خلاصه ای از “اثرات رژیم غذایی بر خطر بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک 10 ساله (از آزمایش DASH)” منتشر شده در شماره ژانویه 2023 است. بیماری قلب و عروقی توسط جونگ و همکاران


تصمیمات بیماران برای شروع درمان دارویی برای پیشگیری از بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) به شدت تحت تأثیر برآوردگرهای خطر مدرن مانند کالج آمریکایی قلب و انجمن قلب آمریکا است، اما شواهد کافی برای ارائه انتظارات برای 10 سال وجود ندارد. کاهش خطر ASCVD از مداخلات تثبیت شده در شیوه زندگی تجزیه و تحلیل آنها از داده های کارآزمایی DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا) به ما اجازه داد تا خطر 10 ساله ASCVD شرکت کنندگانی که رژیم DASH را دنبال می کردند با افرادی که از رژیم غذایی کنترل یا رژیم میوه و سبزیجات (F/V) پیروی می کردند، مقایسه کنیم. تغذیه کنترل شده از یک رژیم غذایی کنترل، یک رژیم غذایی F/V، یا رژیم DASH برای 459 فرد 22 تا 75 ساله بدون CVD و بدون مصرف داروهای فشار خون بالا یا دیابت به مدت 8 هفته به عنوان بخشی از آزمایش DASH اجرا شد.

پس از پایان 8 هفته، ما فشار خون و کلسترول قبل و بعد از مداخله را با استفاده از معادله همگروهی ادغام شده کالج قلب و عروق آمریکا/ انجمن قلب آمریکا برای تخمین خطر 10 ساله ASCVD مقایسه کردیم. رژیم های DASH و F/V خطر ابتلا به ASCVD را پس از یک دهه به ترتیب 10.3% (95% فاصله اطمینان (CI): 14.4 تا 5.7) و 9.9% (95% فاصله اطمینان (CI 14.0 تا 5.5) در مقایسه با رژیم غذایی کنترل کاهش دادند. کاهش در زنان و رنگین پوستان بیشتر بود. هیچ تغییر معنی داری (4/0-، 95 درصد فاصله اطمینان (CI) 9/6- تا 5/6) بین رژیم غذایی DASH و F/V مشاهده نشد.

یک مزیت نسبی خالص 7.2٪ کاهش نسبی بزرگتر از DASH در مقایسه با F/V، با کاهش ASCVD مربوط به تفاوت فشار خون سیستولیک به تنهایی از 14.6٪ (-17.3 تا -11.7) با رژیم DASH وجود داشت. و -7.9٪ (-10.9 تا -4.8) با رژیم F/V. بر خلاف اثر خنثی رژیم غذایی F/V از -1.9٪ (-5.0 تا -1.2)، اثرات رژیم DASH بر روی لیپوپروتئین با چگالی بالا ASCVD 10 ساله را 8.8٪ (5.5- تا 12.3) افزایش داد. در نتیجه، پس از 8 هفته رژیم غذایی DASH یا F/V، امتیاز خطر 10 ساله ASCVD در مقایسه با رژیم غذایی متوسط ​​آمریکایی حدود 10 درصد کاهش یافت. این نتایج پیامدهای مهمی برای مشاوره بیماران در مورد انتخاب های غذایی و انتظارات برای کاهش خطر ASCVD 10 ساله دارد.

منبع: sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0002914922011110