آیا باید گلوتن را حذف کرد؟ آگاهی از تغذیه



گلوتن یا بدون گلوتنبودن است? این سوال است … (که ما به آن پاسخ می دهیم!)

به عنوان متخصص تغذیه، اغلب از مراجعین پرسیده می شود که آیا باید از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی کنند یا نه، و اگر چنین است، چگونه؟

این مقاله به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا باید (یا نباید) رژیم غذایی بدون گلوتن را امتحان کنید. و اگر این راه حل است، ما فهرستی از مواد تشکیل دهنده و غذاهایی که باید اجتناب کنید و همچنین برخی از جایگزین های بدون گلوتن ارائه کرده ایم.

اول از همه.. گلوتن چیست؟

گلوتن نام عمومی پروتئین های موجود در گندم، جو، چاودار و مخلوط گندم/چاودار به نام تریتیکاله است.

گلوتن به غذاها کمک می کند شکل خود را حفظ کنند و به عنوان چسبی عمل می کند که غذا را کنار هم نگه می دارد – حتی برخی از موارد غیرمنتظره را که در زیر مرور خواهیم کرد!

برای نشان دادن این نکته، اجازه دهید از مثال کلاسیک پخت استفاده کنیم.

گلوتن بافت و ساختار نان را فراهم می کند. این یک لفاف است که کیفیت کشسانی را اضافه می کند (به خمیر پیتزا خام فکر کنید).

در یک محصول بدون گلوتن، سایر مواد غلیظ کننده مانند صمغ زانتان و صمغ گوار به جای گلوتن برای حفظ ساختار اضافه می شوند. بدون این جایگزین ها، غذا خراب می شود، بیایید با ۳ مورد شروع کنیم که در آن رفتن به GF شما کاملاً تضمین شده است:

۳ دلیل برای اینکه چرا باید بدون گلوتن باشید

  1. اگر بیماری سلیاک برای شما تشخیص داده شده است

در افراد مبتلا به این بیماری خودایمنی، حتی فقط پیگیری میزان گلوتن باعث می شود سیستم ایمنی بدن به روده کوچک حمله کند و صدمات زیادی به بار آورد. با گذشت زمان، روده کوچک توانایی خود را برای جذب مواد مغذی حیاتی از دست می دهد که می تواند منجر به کمبود شدید تغذیه شود.

به عنوان مثال، اگر دستگاه گوارش نتواند آهن را جذب کند، فرد مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شود و احساس خستگی کند.

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری سلیاک نیز عوارض جانبی ناخواسته ای مانند اسهال، کاهش وزن ناخواسته، نفخ، یبوست و گاز را تجربه می کنند.

پیروی از یک رژیم غذایی سخت بدون گلوتن درمان بیماری سلیاک است.

۲. مشکوک به آلرژی به گلوتن هستید

اگر بعد از وعده های غذایی حاوی گلوتن، نفخ، ناراحتی، گاز و/یا یبوست کمتر شدید اما قابل توجه را تجربه کنید، ممکن است آلرژی داشته باشید.

بهترین راه برای پیدا کردن؟ عامل مظنون را حذف کنید! خلاص شدن از شر گلوتن به مدت ۶ هفته و آزمایش آن به شما آسیبی نمی رساند.

با این حال، پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن نباید جایگزینی برای تشخیص باشد.

۳. شما مبتلا به درماتیت هرپتی فرمیس هستید

درماتیت هرپتی فرمیس (DH) نوعی بیماری سلیاک است و سیستم ایمنی را تحریک می کند تا به پوست حمله کند، نه روده کوچک.

خود را به صورت یک بثورات مزمن، خارش دار، ناهموار و حتی دردناک به دلیل عدم تحمل گلوتن نشان می دهد.

پس از تشخیص، پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند باعث تسکین شود.

هاشیوموتوس یا سلامت تیروئید چطور؟

گفتن اینکه آیا رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند درمانی برای بیماری تیروئید باشد، سخت است. برخی از مطالعات کوچک (مانند این مطالعه) نشان می دهد که مزایای رژیم غذایی بدون گلوتن برای زنان مبتلا به بیماری خودایمنی تیروئید قابل اثبات نیست.

اگر از قبل حساسیت به گلوتن دارید، این می تواند باعث التهاب در پوشش روده شود و جذب داروهای تیروئیدی را کاهش دهد.

همچنین برخی تئوری ها وجود دارد که چگونه یک رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است باعث کاهش پاسخ التهابی و کاهش التهاب تیروئید شود.

به مشتریان چه بگویم: کاهش گلوتن می تواند به کاهش این التهاب کمک کند، مانند سایر تغییرات رژیم غذایی. حذف کامل گلوتن به مدت ۶-۸ هفته ارزش امتحان دارد و به شما آسیبی نمی رساند.

من مشتریانی را دیده ام که با پروتکل بدون گلوتن به موفقیت بزرگی دست یافته اند، اما به طور کلی به یک رژیم غذایی سالم و ضد التهابی نیز پایبند هستند (مثلاً شکر کم یا بدون قند، تن فیبر، سرشار از امگا ۳). ).

هنگام پیروی از یک رژیم غذایی حذفی، همکاری نزدیک با یک متخصص تغذیه برای جلوگیری از کمبودها و شناسایی دقیق غذاهای محرک بسیار مهم است.

دلایل عدم مصرف غذاهای بدون گلوتن

  1. کاهش وزن

جایگزین بدون گلوتن به این معنی نیست که سالم تر از نسخه اصلی است.

این بدان معنی است که صرف تغییر از کرکرهای Ritz به نسخه GF تفاوتی ایجاد نخواهد کرد اگر سایر بخش های رژیم غذایی شما تغییر نمی کند.

این مناطق دیگر؟ وعده های غذایی، نسبت درشت مغذی ها (پروتئین، کربوهیدرات ها، چربی ها)، زمان بندی مواد مغذی، کیفیت غذا و غیره.

مشاوره اولیه را با یکی از متخصصین تغذیه رزرو کنید. ما می‌توانیم رژیم غذایی یا دفتر خاطرات غذایی شما را بررسی کنیم تا به شما کمک کنیم تا ببینید که برای رسیدن به هدف کاهش وزن خود باید در کجا تغییراتی ایجاد کنید، چه گلوتن مصرف کنید یا نه.

۲. سالم تر بودن

باز هم، بدون گلوتن برای سالم بودن (مگر اینکه سلیاک داشته باشید).

یک براونی بدون گلوتن را می توان به همان اندازه قند و چربی اشباع شده سنتی داشت، مهم نیست که بسته بندی آن چقدر شیرین باشد.

قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا به یک رژیم غذایی سالم و متعادل تعلق دارد، به پانل مواد مغذی و ترکیبات کلی موجود در یک غذا نگاه کنید.

۳. خود تشخیصی

آزمایش خون مورد استفاده برای کمک به تشخیص بیماری سلیاک بر اساس یافتن آنتی بادی برای گلوتن در خون است. اگر از گلوتن اجتناب کنید، ممکن است آنتی بادی ها در آزمایش خون ظاهر نشوند، که می تواند منجر به منفی کاذب شود!

چرا این یک مشکل است؟ اگر فرض کنید آنچه در واقع سلیاک است فقط یک آلرژی است، کمی “لغزش” می تواند باعث آسیب طولانی مدت به روده شما شود و منجر به مشکلات بعدی مانند اختلالات خود ایمنی، خستگی شدید، ناباروری و حتی مشکلات عصبی شود.

افراد مبتلا به بیماری سلیاک نیز باید از نزدیک با پزشک خود برای نظارت بر علائم این مشکلات همکاری کنند. پس ابتدا با آزمایش خون متوجه شوید – سپس آگاهانه تصمیم بگیرید

موادی که حاوی گلوتن هستند

روی برچسب مواد غذایی به دنبال کلمات بگردید گندم، جو و چاودار.

مواد کمتر رایجی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از: دوروم، مالت/سرکه مالت/شربت مالت/عصاره مالت، جو یا سبوس جو دوسر، مخمر آبجو، اسپلد (معروف به فارو)، آرد گراهام، بلغور و آرد گندم آبکی.

گلوتن معمولا در محصولاتی مانند…

  1. آبجو، آبجو، آبجو
  2. نان
  3. آبگوشت، سوپ، سوپ
  4. غلات
  5. کلوچه و کراکر
  6. مقداری شکلات، مقداری شکلات تخته ای، شیرین بیان
  7. قهوه و چای طعم دار
  8. تکه های بیکن بدلی، تقلیدی از غذاهای دریایی
  9. داروها (با داروساز خود چک کنید)
  10. پاستا
  11. غذاهای فراوری شده
  12. آبگوشت سالاد
  13. هات داگ، سوسیس، گوشت سرد
  14. سس، ترشی و سس
  15. ادویه ها
  16. من بید هستم

اگر خسیس هستید، حتماً گوشتی را انتخاب کنید که با علف تغذیه می شود و جوجه های پرورش یافته در مرتع را انتخاب کنید زیرا شیوه های سنتی کشاورزی گاوهای تغذیه شده با غلات هستند.

می دانم – این ترسناک به نظر می رسد اما خبر خوب این است که تقریباً برای همه این غذاها یک جایگزین بدون گلوتن وجود دارد (مثلاً پوسته پیتزا یا گل کلم بدون گلوتن، آمینوهای نارگیل به جای سس سویا، تورتیلاهای ذرت به جای آرد… )

و کربوهیدرات طبیعی GF را فراموش نکنید! سیب زمینی، کدو سبز، برنج، محصولات برنج، کینوا، ذرت، محصولات ذرت، لوبیا، عدس، نخود، میوه ها، سبزیجات، کینوا… برای نام بردن از چند مورد!

مارک های بدون گلوتن مورد علاقه من:

پاستا موز نخودی یک جایگزین پروتئین و فیبر بالا برای پاستاهای سنتی یا معمولی GF است! پیروزی. آن را در این سالاد نودل تایلندی گیاهی امتحان کنید.

کیک کودیاک ترکیبی از پنکیک/وافل با پروتئین بالا و بدون گلوتن و یک فنجان فلاپ جک ارائه می دهد.

KIND حاوی گرانولا و میله هایی با آجیل و دانه های پف کرده (برنج قهوه ای، کینوآ، آمارانت و ارزن) است، بنابراین آنها به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.

برندهای دیگری که من با محصولات متنوع می بینم عبارتند از Simple Mills، Enjoy Life food، Hippeas، MadeGood، Sweet، Lorens و Udis.

آیا این مقاله مفید است؟ آن را (یا نسخه صوتی) را با یک دوست کنجکاو گلوتن یا در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. حتما ما را در اینستاگرام تگ کنید [email protected]!

کیت ریچاردسون یک متخصص تغذیه در اورلاندو، فلوریدا است. او در یک مطب خصوصی به نام آگاهی از تغذیه شریک است، جایی که به افرادی که از رژیم یویو دلسرد شده کمک می کند تا با استفاده از آموزش تغذیه ۱:۱ به اهداف سلامتی خود برسند. او یکی از مجریان پادکست آگاهی از تغذیه است.